måndag 10 mars 2014

Mormors lägenhet står tom.

Förra veckan var intensiv, både fysiskt och emotionellt. Mormor dog på kvällen den tredje. Hon somnade in. Tisdagen gick åt till att minnas och prata med mamma. (Hon sade inget förrän jag var hemma hos henne.)
På onsdag börjar vi städa ut sopsäcks-vis hos mormor. För-jobba, innan den väntade stormen klev in..

Onsdagen förvånade, då släkten visade upp en civiliserad sida! Totalt oväntat. Jag jobbade undan köket. Trodde inte vi skulle behöva se så mycket mer åt vårt håll.
Torsdag blev en produktiv dag. Morbror som ökade tempot och oredan på golvet. Jag som sorterade och hivade. Moder med svägerska som surrar minnen. Men tre rum och förråd tömdes på bjäfs. Det mesta  försvann tidigare, utan att vi tillfrågades. Som vanligt. Allt vatten åt havet. Återstod att placera ut möbler till var och en, skriva en runa samt dela upp foton.  Hunden skötte sig galant i kaoset.
Fredag var vi färdiga i lägenheten. Allt är rationellt tömt, och logiskt fördelat i respektive hem. Återstår senare minnes-ceremoni och att avsluta alla räkningar. Kusinerna står för musik, mormor för text. Massor av foton att fota och föra in i släkt-trädet. Fina dokument från medborgarskap i USA, och från svenskt krigsbröllop. Bra storlek på porträtt.

Det tog inte emot denna gång..
Lördag kom så, och mitt egna liv fick sig en behövlig dos av värme och glädje! Härligt besök av D, och sen filmkväll med tilltugg.  "A good year". Känns bra inombords. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar