måndag 21 januari 2013

Akelius. Varför så konflikträdda svenskar?

Det kan få gälla nästan vilket ämne som helst, så nog finns det en åsikt eller åtminstone en förutfattad mening! Ändå görs så lite? Någon annan får väl ta tag i det..
Nu tänker jag på boende-situationen för de som vill kunna hyra sin bostad. Återigen handlar det om pengar! Inte lite pengar, utan om Akelius-pengar! En ny Kamprad-nivå på det hela.. Kamprad som för övrigt investerat i uranbrytning i vår orörda bakgård Norrland. Som om inte skogsavverkning, gruvbrytning, kunskapsflytt, vattenkraft och vindkraft förfulat nog, bara för att föda sörlänningarna!?

Roger Akelius är i.o.f.s. helt öppen med sitt svineri. Han söker enligt en intervju med honom, hyresgästerna med de feta plånböckerna! Sådant höjer statusen i hans kvarter. Återkommande värst. Ingen enskild vill heller medge, att de själva är ekonomiskt misslyckade i dagens samhälle, där framgång mäts i antalet redan omoderna prylar. Intäkter från höga hyror, går som avdragsgillt U-landsbistånd. Istället för att bekosta renovering av läckande tak på hus med låga hyror.
"Alla har rätt att köpa egna hus". Jo visst. Det kan den heltids-sjukskrivne eller sjukpensionerade pröva, på sin ersatta halvtidslön. Alla får inte äga, om de vill leva.
Hur smart är det, att direkt lägga drygt halva lönen bara på att bo? När så många knappt har tid att sitta ned och äta tillsammans..

Så länge man har pengarna, kan sådant här låta som enbart gnäll. "Bara jag får ha det bra!" Men kika lite grann, på vad som hänt med städer globalt.  Akelius i Svenska Dagbladet

Personer som Roger Akelius, köper upp alla "slum"-områden, och "lyx"renoverar för höjda hyror/ priser.

Bort åker formspråket från tiden huset byggdes. Kortlivade små, miljövidriga fönster sätts in, utan barnspärrar. Marmorn säljs till högst bjudande, och plast skummas på dess plats. Allt tal om standardisering i folkhemmen, ersätts med snål-fasoner och usel ergonomi. Bostadsanpassningar som kommunen bekostat, rivs ned. Med elen helt blottad i köket.
Oljefärg inne, spånplatta i badrummen, knarrande klickgolv, tapet över hålrum, vattenläckor i nya kök. Lyx?


Lågavlönade konstnärer, kreativa och individuella personer tvingas flytta ut. Området blir plötsligt ännu en formstöpt galleria, fullständigt ointressant och hutlöst överprissatt. Hyresrätter omvandlas till bostadsrätter.

Är det verkligen så smart, att låta Krösus få växa sig så pompöst stor? Synpunkterna är inte i det fördolda! De saknar inte anledning. Nyss var han i ropet, för att ha infört förtäckta bostadsrätter i hyresform.. Sälj ert arvegods och sätt in på Akelius bank utan återbetalningsskyldighet, innan ni möjligen kan få hyra.
Vem skall stå på din sida, när du aldrig valt någon annans?  Tror denna lista dog, p.g.a. att den nämner 2000:-, istället för 36% och t.o.m. 62%? Behövs en ny!  Stoppa ockerhyrorna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar